Baden Airpark (FKB)
Bremen (BRE)
Cologne (CGN)
Dortmund (DTM)
Dresden (DRS)
Frankfurt Intl (FRA)
Hahn Airport (HHN)
Hamburg (HAM)
Hannover (HAJ)
International Airport (DUS)
Laage (RLG)
Leipzig (LEJ)
Muenster (FMO)
Munich International (MUC)
Nuremberg Airport (NUE)
Paderborn (PAD)
Saarbruecken Airport (SCN)
Schoenefeld (SXF)
Stuttgart Airport (STR)
Sylt (GWT)
Tegel (TXL)
Weeze Airport (NRN)
Wyk Auf Foehr (OHR)
Zweibruecken (ZQW)


Duitsland

 

Landinformatie
Een vakantie in Duitsland staat voor een vakantie vol plezier en ontspanning met haar prachtige steden, adembenemende natuur en fascinerende cultuur. Het is een heerlijke vakantiebestemming met mooie gebieden als het Zwarte Woud, de Eifel en bekende wintersportplaatsen als bijvoorbeeld Winterberg. Onze oosterburen hebben verder een groot aanbod aan musea, wellness resorts, pretparken en natuurparken en dat is nog maar een kleine greep uit het assortiment! Duitsland is al jarenlang een populaire vakantiebestemming bij vele Nederlanders.Ontdek zelf waarom Duitsland zeer bijzondere vakantiebestemming is geworden! Boek nu en vlieg naar de beste vakantiebestemmingen. Veiligheid Zoals in andere landen, moet u ook in Duitsland goed op uw spullen letten. In de grote steden kunt u het beste niet met dure juwelen of fotocamera's rondlopen. Draag uw tas niet aan de straatzijde of koop een heuptasje waarin u uw waardevolle spullen en contant geld kunt bewaren. Neemt u daarnaast kopieen mee van uw rijbewijs en paspoort/ identiteitskaart. Als deze gestolen worden kunt u zich in ieder geval legitimeren bij de politie.

Bevolking/cultuur
In Duitsland wonen ruim 82 miljoen mensen. Ongeveer 34% van de bevolking is rooms-katholiek, 35% is protestants.

Klimaat
In het westen van Duitsland heerst het maritieme klimaat dat goed te vergelijken is met het klimaat van Nederland. Er zijn maar kleine verschillen in temperatuur. Bijvoorbeeld in het noorden van Duitsland ligt de stad Hamburg en hier is het maar een paar graden kouder dan in het midden van Duitsland. Dit is een warme wind die zorgt voor plotselinge temperatuursveranderingen en een blauwe hemel. In november kan het beginnen te sneeuwen en de winters kunnen dan ook erg koud zijn. De temperaturen kunnen dan ver onder het vriespunt komen. In het oosten heerst een continentaal klimaat, dat wil zeggen hete droge zomers en koude winters. In het zuidoosten van het land heerst een bergklimaat met warme zomers en koude vochtige winters, dat dus veel sneeuw betekent in met name het zuiden van het land. Kijk voor de actuele temperatuur van uw bestemming op www.weeronline.nl.

Eten en Drinken
Duitsland kent diverse typisch Duitse gerechten en producten. De bekendste zijn: het brood in allerlei vormen en groottes, de worst waar er maar liefst 500 verschillende soorten van zijn, zuurkool, verse pasta, chocoladekersentaart met Kirsch en 'Lebkuchen' (kruidige koeken). Daarnaast heeft Duitsland vele regionale biersoorten, wijnen die per regio verschillen in smaak en de sterke drank 'Schnapps'.

Gezondheid
Wij adviseren u voor het in gebruik nemen van uw accommodatie elke warmwaterkraan (incl. douche en bad) enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen en ondertussen goed te ventileren. In stilstaand water kan zich namelijk de legionella bacterie ontwikkelen die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Geldzaken
Met de euro kunt u uiteraard ook in Duitsland terecht. U kunt er in vrijwel alle plaatsjes en steden moeiteloos geld pinnen bij de banken en ook creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Bevolking

80.62 miljoen (2013)

Hoofdstad

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland. De historie van Berlijn zorgt dat tegenwoordig miljoenen toeristen per jaar naar de eens gedeelde stad komen om te kijken naar de resten van de voormalige opdeling, de architectuur, restanten van de Berlijnse muur en alles wat verder nog herinnert aan het roerige verleden van de stad. Grote contrasten vind je vooral terug in oude en nieuwe architectuur. Bij vrijwel iedereen bekend is de roerige geschiedenis waarbij West-Berlijn tientallen jaren lang door een ongeveer 168 kilometer lange afscheiding gescheiden was van Oost-Berlijn en Oost-Duitsland. Deze Berlijnse Muur is na de val van de muur in 1989 op enkele stukken na geheel verdwenen. Vanaf het moment dat West-Berlijn en Oost-Berlijn weer samengevoegd werden tot één stad heeft de plaats zich in rap tempo ontwikkeld.

Taal

Duits is de officiële taal in Duitsland.

Valuta

In Duitsland wordt betaald met de euro (EUR).

Vervoer

Directe vluchten

Lufthansa vliegticket
eurowings vliegticket
bmi regional vliegticket
KLM vliegticket

easyJet vliegticket
VLM vliegticket
germanwings vliegticket transavia vliegticket

Vluchten met overstap
Andere luchtvaartmaatschappijen die vliegen naar Duitsland

British Airways vliegticket

Flybe vliegticket

Norwegian vliegticket
Air France vliegticket

LOT vliegticket

Vueling Airlines vliegticket
Swiss vliegticket

Aer Lingus vliegticket

Adria vliegticket
SAS vliegticket

Czech Airlines vliegticket

SkyWork vliegticket
Austrian Airlines vliegticket

Croatia Airlines vliegticket
Alitalia

vliegticket KLM Cityhopper vliegticket

Elektriciteit

In Duitsland worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland.

Reisdocumenten

U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil met Nederland. De zomertijd in Duitsland loopt gelijk aan die van Nederland.

Water

Het water uit de kraan is veilig om te drinken.

Banken

Met de euro kunt u uiteraard ook in Duitsland terecht. U kunt er in vrijwel alle plaatsjes en steden moeiteloos geld pinnen bij de banken en ook creditcards worden bijna overal geaccepteerd.Alle luchthavens in Duitsland

Baden Airpark (FKB)
Bremen (BRE)
Cologne (CGN)
Dortmund (DTM)
Dresden (DRS)
Frankfurt Intl (FRA)
Hahn Airport (HHN)
Hamburg (HAM)
Hannover (HAJ)
International Airport (DUS)
Laage (RLG)
Leipzig (LEJ)
Muenster (FMO)
Munich International (MUC)
Nuremberg Airport (NUE)
Paderborn (PAD)
Saarbruecken Airport (SCN)
Schoenefeld (SXF)
Stuttgart Airport (STR)
Sylt (GWT)
Tegel (TXL)
Weeze Airport (NRN)
Wyk Auf Foehr (OHR)
Zweibruecken (ZQW)