Air France

  Air France airlines

  Sinds mei 2004 zijn Air France en KLM Royal Dutch Airlines de grootste Europese luchtvaartgroep geworden: één groep, twee luchtvaartmaatschappijen en drie businesses. Beide maatschappijen behouden hun eigen identiteit, handelsnaam en merk. De drie hoofdbusinesses zijn: Passenger Business, Cargo en Engineering & Maintenance. KLM en Air France ontplooien eigen activiteiten vanuit de hubs Amsterdam-Schiphol en Parijs-Charles de Gaulle.

  AIR FRANCE KLM

  Air France en KLM vervoeren ruim 77 miljoen passagiers per jaar en beschikken over 573 vliegtuigen. Dagelijks voert de combinatie vluchten uit in een netwerk met 243 bestemmingen in 103 landen. Deelnemers aan het frequent flyer programma Flying Blue van KLM en Air France, verdienen miles en worden beloond op de routes van beide luchtvaartmaatschappijen.

  Omzet

  KLM en Air France hebben samen ruim 100.000 werknemers. Meer informatie over AIRFRANCE KLM Finance staat op www.airfranceklm-finance.com.

  Aandelen

  AIR FRANCE KLM aandelen zijn genoteerd aan beurzen in Amsterdam en Parijs.

  KLM

  KLM werd op 7 oktober 1919 opgericht en is de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog onder haar oorspronkelijke naam opereert. Belangrijke mijlpalen in de geschiedenis zijn de vorming van een joint venture met Northwest Airlines (NWA) in 1989 en de deelname in Kenya Airways in 1996. KLM heeft van oudsher de luchthaven Schiphol als haar thuisbasis.

  Air France

  Air France werd op 7 oktober 1933 opgericht. In de geschiedenis kunnen verschillende belangrijke mijlpalen worden aangewezen, zoals de deelneming in UTA in januari 1990 en de fusie met Air Inter in 1997. In juni 2000 bundelden Air France en Delta Air Lines hun krachten met die van Aeroméxico en Korean Air en introduceerden de SkyTeam-alliantie. De belangrijkste hub van Air France, Parijs-Charles de Gaulle, is nummer één in Europa als het gaat om verbindingsmogelijkheden.

  Bron: KLM