Es Senia (ORN)
Ferhat Abbas (GJL)
Houari Boumediene (ALG)
L'mekrareg (LOO)
Mohamed Boudiaf (CZL)
Mohamed Khider (BSK)
Mostepha Ben Boulaid (BLJ)
Noumerat (GHA)
Rabah Bitat (AAE)
Soummam Abane Ramdane (BJA)
Takhamalt (VVZ)
Tindouf (TIN)
Tiska (DJG)
Zenata Messali El Hadj (TLM)


Algerije

Algerije kent een interessante mix van strand, cultuur, woestijn en historie en is daarmee zeker de moeite waard om te bezoeken. Het hoogplateau Tassili n'Ajjer is onderdeel van de Werelderfgoedlijst en geeft u de kans prehistorische grotschilderingen te bekijken. Mocht u hier niet aan toekomen dan is Dj'mila een zeer goed alternatief, hier treft u Romeinse ruines die zeer goed bewaard zijn gebleven. Als cultuurliefhebber is Algerije dus een zeer boeiende vakantiebestemming, maar ook de natuurliefhebber kan in de woestijngebieden goed terecht. In Timimoun treft u een typische oase-stad, een stad die om een oase heen ligt.

Algerije is een van de grootste landen van Afrika en staat bekend om zijn sahara, oases en het atlasgebergte. Algerije bestaat voor ongeveer 85% uit woestijn. Het land heeft ook een lange kustlijn met een aantal badplaatsen zoals Tipasa en Oran. Verder zult u hier op het gebied van flora en fauna veel dromedarissen en palmbomen aantreffen. In de winter is het ook mogelijk om te skiën in Algerije.

 

Beste reistijd
April, mei, september en oktober zijn de beste maanden om naar Algerije te reizen. In deze maanden heeft u het minst last van neerslag, zandstormen en hoge temperaturen.

Hoofdstad

De hoofdstad van de Algerije is Algiers waar ongeveer 3.5 miljoen mensen wonen. De stad bestaat uit een modern gedeelte aan de kust en een oud gedeelte gelegen op zeer oneven gebied. Hier vindt u onder andere een kasba die op de Werelderfgoedlijst staat.

Taal

De officiele taal is Arabisch maar veel mensen spreken ook Frans en Berbers.

Oppervlakte

Algerije ligt in Noord-Afrika en grenst aan de Middellandse Zee. De totale oppervlakte bedraagt 2.381.741 km2, waarmee het 58 keer zo groot is als Nederland. De buurlanden zijn Libie, Mauritanie, Mali en Niger.

Valuta

De officiele valuta van Algerije is de Dinar (DZD).

Elektriciteit

Voltage: 230 Volt. Het gebruik van een adapter is niet nodig.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij aankomst in Algerije.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Algerije 1 uur vroeger, maar in de winter is er geen tijdsverschil.

Apotheek

Vaccinaties zijn niet verplicht wij raden u aan vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Algerije kent een verhoogd risico voor mazelen dus als u in de risicogroep valt is een vaccinatie aan te raden. In de zuidelijke gebieden komt malaria voor maar malariapillen worden niet aangeraden. Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts of de GGD.

Flora & Fauna

De prehistorische rotstekeningen van onder andere Tassili N'Ajjer geven aan dat er in Algerije ooit olifanten, giraffes en neushoorns rondgelopen hebben. Op dit moment zijn er echter weinig zoogdieren meer over en alleen nog op zeer afgelegen plekken te zien. In Algerije leven nog minder dan honderd zoogdiersoorten, waarvan er bovendien enkele tientallen bedreigd worden in hun bestaan. Soorten die nog wel veel voorkomen zijn gazelles, stekelvarken, antilopen, gewone jakhals of goudjakhals, Egyptische ichneumon of Egyptische mangoest, gevlekte hyena, wolf, wild zwijn en genetkat.

 

Weer en klimaat
Algerije heeft een mediterraan klimaat. De temperaturen liggen in de zomermaanden rond de 20 tot 30 graden en in de wintermaanden rond de 8 tot 15 graden. De temperaturen in de lagergelegen gebieden kunnen in de zomer oplopen tot 50 graden. In de maanden januari, februari en maart zijn er veel zandstormen.Alle luchthavens in Algerije

Es Senia (ORN)
Ferhat Abbas (GJL)
Houari Boumediene (ALG)
L'mekrareg (LOO)
Mohamed Boudiaf (CZL)
Mohamed Khider (BSK)
Mostepha Ben Boulaid (BLJ)
Noumerat (GHA)
Rabah Bitat (AAE)
Soummam Abane Ramdane (BJA)
Takhamalt (VVZ)
Tindouf (TIN)
Tiska (DJG)
Zenata Messali El Hadj (TLM)