Reina Beatrix (AUA)


Aruba

Aruba staat bekend als veel gekozen vakantiebestemming. Dat is te zien aan de vele hotels op het eiland. De toeristen komen veelal om de parelwitte stranden en het heldere blauwe zeewater met daarin de schitterende onderwaterwereld. De zee bij Aruba wordt ook vaak gebruikt om te duiken naar deze onderwaterwereld. Daarnaast is het een geliefde golfbestemming (4 golfbanen) en kunnen toeristen terecht in de vele clubs, bars en strandtenten. Op cultuurgebied zijn er de felgekleurde gebouwen, de natuurbrug (die helaas in 2005 is ingestort) en de enige vuurtoren op het eiland (California Lighthouse).

 

Beste reistijd
April, mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Aruba te reizen. U vermijdt hiermee het regenseizoen en het massatoerisme.

 

Bevolking

Aruba telt ongeveer 100.000 bewoners. De Arubaanse bevolking komt voort uit een mengeling van mensen afkomstig uit Zuid-Amerika, Europa en het Verre Oosten en van andere Caribische eilanden. De culturen van al deze verschillende bevolkingsgroepen hebben gezamenlijk een uniek tintje gegeven aan het leven van de eilandbewoners.

Hoofdstad

De hoofdstad van Aruba is Oranjestad.

Taal

Nederlands en Papiaments zijn beide een officiële taal op Aruba.

Valuta

Op Aruba wordt betaald met de Arubaanse florin (AWG).

Reisdocumenten

U dient te beschikken over een geldig paspoort.
Een visum is niet nodig als u korter dan 30 dagen op Aruba verblijft.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het op Aruba 6 uur vroeger.
Tijdens onze wintertijd is het op Aruba 5 uur vroeger.
Aruba kent geen verschil in wintertijd en zomertijd.

Water

Het water uit de kraan kunt u veilig drinken.

 

Apotheek

Voor een bezoek aan Aruba heeft u geen vaccinaties nodig.

Flora & Fauna

Door het tropische klimaat met z'n beperkte regenval is de plantengroei op de droge grond beperkt, ongeveer 500 soorten. Er komen voornamelijk struikgewassen, agaven en boomsoorten als de typische dividivi voor. Deze boomsoort wordt door de wind gevormd. Meest opvallende plantenfamilie zijn de cactussen die verspreid over het eiland in een groot aantal soorten voorkomen.

Er komen zeven soorten hagedissoorten voor, waarvan de leguaan de bekendste is. Verder komen er twee slangensoorten voor, de Santanero en de giftige Cascabel.
Aruba heeft ongeveer 174 vogelsoorten. De meeste komen echter alleen om te overwinteren of zijn op doortocht naar een andere broedplaats. Ongeveer 50 soorten broeden op het eiland.

Zoogdieren zijn vooral geiten en ezels. Omdat geiten alles eten zijn ze zeer bedreigend voor de toch al kwetsbare plantengroei.
De levende organismen van het koraal behoren tot de holtedieren. Verder komen er in zee o.a. barracudas, inktvissen, haaien, krabben, kreeften, roggen, schildpadden, zeepaardjes en zeesterren voor.

 

Weer en klimaat
Aruba heeft een tropisch klimaat. Het gehele jaar door liggen de temperaturen tussen de 25 en 35 graden. Oktober, november en december worden als regenseizoen gezien al zijn er jaren waarin geen neerslag valt.Alle luchthavens in Aruba

Reina Beatrix (AUA)